Project

Alle Veluwse dierenartsen samen in één gebouw

Het Veluws Ontwerpburo uit Ermelo kreeg de opdracht om op een nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein het nieuwe onderkomen van dierenkliniek AnimalCare te ontwerpen. De oorspronkelijke drie vestigingen in de regio zijn daarmee samengebracht onder één dak.

In de kliniek werken dierenartsen voor zowel gezelschaps-, als landbouwhuisdieren. Deze twee afdelingen hebben een  gezamenlijke ontvangst met daarnaast een duidelijke tweedeling tussen de afdelingen, die elk hun eigen specifieke routing hebben.


Uit dit gegeven is het concept ontstaan van twee afzonderlijke vleugels die met elkaar verbonden worden door een hoog element. Deze fungeert als schakel tussen de twee afdelingen en tevens als een soort van baken, die vanaf alle toegangswegen goed zichtbaar is.


Dit verschil in gebruik komt ook tot uiting in de toegepaste materialen. De ronding van het hoge element is uitgevoerd in hout. Daarbij zijn de delen verticaal geplaatst wat het idee van een baken versterkt. Tevens komt het hout terug in de entree voor een uitnodigend gebaar als ontvangst.


Als contrast met de zachte uitstraling van het hout is voor de twee vleugels gekozen voor robuust metselwerk, waarbij de grijze coating van het hout en de paarsrode kleur van de gevelstenen zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. Hetgeen geleidt heeft tot een evenwichtig en representatief gebouw.


Projectspecificaties

Project: Dierenkliniek Animalcare

Opdrachtgever: Animalcare Harderwijk

Adres: Goede Reede 3 Harderwijk

Ontwerp: Veluws Ontwerpburo

Deel dit artikel