Project

Rotterdam Watershed vangt regenwater op speelse manier

DoepelStrijkers creëerde een pop-up paviljoen in het centrum van Edinburgh. Deze Watershed toont ‘op Nederlandse wijze’ hoe steden op innovatieve wijze om kunnen gaan met klimaatveranderingen, in dit geval extreme regen.

De architect creëerde het schuurtje naar aanleiding van de internationale Pop-Up Cities Expo, dat vraagt om bijzondere paviljoenen in pop-up vorm. De Rotterdam Watershed staat momenteel in het centrum van Edinburgh op Mound Square.


Het schuurtje van DoepelStrijkers bestaat uit 2.400 gerecyclede pcv-buizen. Aan de buitenkant wordt de helft van deze buizen afgesloten door planten, in de andere helft zijn afsluitingen geplaatst met kleine gaatjes. Door deze gaten kan regenwater druppelen, dat vervolgens in een vijver in het gebouw wordt opgevangen. Men kan door middel van betonnen stenen over de vijver lopen. ’s Avonds wordt het paviljoen opgelicht door LED-lampen in de buizen.



© DoepelStrijkers


“Rotterdam staat bekend om haar innovatieve concepten over klimaatadaptatie,” aldus DoepelStrijkers. “Stedelijke ontwikkeling met sociale en ecologische voordelen zijn het afgelopen decennium onderdeel geworden van de duurzame aanpak van de stad. Dit paviljoen illustreert op speelse manier hoe Rotterdam omgaat met de gevolgen van klimaatverandering.”


Voor meer informatie, kijk op de officiële website van de Rotterdam Watershed.



Deel dit artikel