Project

Hurks wint tender kavel 1.1 Hoge Weide

Hurks vastgoedontwikkeling is door Bureau NegenTien namens de gemeente Utrecht geselecteerd voor de ontwikkeling en realisatie van kavel 1.1 Hoge Weide (Utrecht, Leidsche Rijn). Het betreft een stedelijk bouwblok met 34 grondgebonden koopwoningen. Alle woningen zijn energieneutraal.

Het plan van Hurks en Venster Architekten onderscheidt zich door de stedelijkheid en de aansluiting op de omgeving. Het bestaat uit een samenhangend geheel van duidelijk te onderscheiden architectonische eenheden van meerdere woningen. De markante hoek van dit stedelijk bouwblok fungeert als een hoeksteen en markering van de wijk Hoge Weide.

Duurzaamheid

Alle woningen zijn energieneutraal (EPC ≤ 0,00) en hebben een GPR score > 8. Dat wordt onder meer behaald door toepassing van warmtepompen met bodembronnen, CO2 gestuurde ventilatie en in de daken geïntegreerde PV-panelen.


Korte bouwtijd door slim bouwen

Het Da Vinci Huis van Hurks is het woonconcept waarmee de woningen zullen worden gerealiseerd. Da Vinci Huis levert woningen die worden gebouwd volgens een proces dat richt zich op een hoge mate van efficiency in ontwikkeling en bouwen. Op basis van optimale keuzevrijheid voor de kopers en zekerheid gedurende het traject garandeert Hurks marktconforme woningen met een hoge gebruikskwaliteit.

Planning

De verkoop start in de tweede helft van 2017. De start bouw is gepland eind 2017, doch uiterlijk 1 maart 2018. De oplevering is circa 10 maanden later.


Hoge Weide

Hoge Weide krijgt een stedelijk karakter en ligt op loopafstand van Leidsche Rijn centrum en op fietsafstand van de binnenstad van Utrecht. De buurt wordt omgeven door groenstroken en parkeren. De inpassing van de landtunnel A2 creëert hoogteverschillen in het gebied. In totaal worden er ongeveer 1.100 woningen in Hoge Weide gebouwd in alle prijsklassen. Kavel 1.1 ligt op een bijzondere zichtlocatie in Hoge Weide, tegenover Leidsche Rijn centrum, aan het Park Leeuwensteyn en het Willem Alexanderpark.

 

Deel dit artikel