Spaanse verlichting bij Amsterdamse ‘Rode Loper’

woensdag 13 juni 2012
timer 2 min
De aanbesteding voor de armaturen van het project ‘Rode Loper’ in Amsterdam, is gewonnen door de Spaanse fabrikant Setga. Samen met de Nederlandse vertegenwoordiging Modernista slaagde Setga erin om het ontwerp van Simon Sprietsma om te zetten in een kwalitatief hoogwaardig armatuur.

De maatwerk aanbieding voldeed het beste aan de gevraagde eisen op het gebied van prijs, kwaliteit, uitvoering, duurzaamheid van de productie, materialen en logistiek. Setga en Modernista zijn er nu in geslaagd deze prestigieuze opdracht te verkrijgen. Een prestatie van formaat voor Modernista dat twee jaar geleden met Setga de Nederlandse markt betrad.

 

Het gaat om overspanningsarmaturen die aan spankabels gemonteerd worden welke tussen de

gevels of masten gespannen worden op het ‘Rode Loper’ traject dat in het centrum van Amsterdam loopt vanaf het Damrak via de Beursstraat, Beursplein, Rokin, Oude Turfmarkt en de Munt naar de Vijzelstraat, Vijzelgracht en Nieuwe Vijzelstraat. Door deze wijze van monteren wordt het aantal obstakels op straat beperkt. Dit komt de ruimtelijke beleving van de bezoeker ten goede. In maart 2012 hebben zowel de stadsdeelraad als de gemeenteraad ingestemd met het ontwerp voor de Rode Loper in het centrum van Amsterdam.

 

De Rode Loper is de naam voor de herinrichting van de openbare ruimte boven het tracé van de Noord/ Zuidlijn, waardoor de entree van de Amsterdamse binnenstad veel aantrekkelijker wordt.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel