Project

Interactief lichtontwerp op hoogste dak in São Paulo

Met het project ‘Heineken up on the roof’ is een historisch gebouw in de binnenstad van de Braziliaanse São Paulo omgetoverd tot een discotheek. Hoogtepunt, vrij letterlijk, is de interactieve lichtinstallatie ‘Sensitive Star’, dat met licht en geluid reageert op de beweging van mensen.

De discotheek is gevestigd in het gebouw Mirante do Vale, gebouwd in 1966 maar lange tijd ongebruikt. Het is één van de hoogste gebouwen in Brazilië. Architect Estudio Guto Requena greep deze kans aan en transformeerde het dak tot een lounge met bar (overdekt), een openlucht dansvloer en de interactieve lichtinstallatie ‘ Sensitive Star’ op het helikopterplatform.  


Sensitive Star


Door sensoren reageert dit stervormige object met licht en geluid op de bewegingen van mensen. De installatie ontvangt echter ook input van de omgeving, zoals de dansvloer, maar ook het verkeer en de stadsmarkt, en biedt zo een divers soundscape.


Sensitive Star

 

Futuristische LED-kooi

Estudio Guto Requena is geen onbekende met interactief lichtontwerp. Eerder dit jaar transformeerde de studio een industriële loods tot The Year, een futuristisch ogende discotheek met een LED-kooi die op de dansers reageert.


Video door Filmes Para Bailar

Deel dit artikel