Project

48 zorgwoningen binnen een maand gerealiseerd dankzij circulair bouwen

Zorginstelling tanteLouise en bouwbedrijf De Meeuw hebben een hoogwaardige zorglocatie in een maand tijd weten te realiseren. De woonomgeving is verplaatst vanuit Oud-Beijerland naar de nieuwe locatie in Bergen op Zoom en is bestemd voor 48 bewoners met een 24-uurs zorgbehoefte.

De nieuwe woningen vormen een uitbreiding van de reeds bestaande locatie van tanteLouise op het ABG-terrein aan de Van Dedemstraat in Bergen op Zoom. Belangrijkste uitdaging van het project was de beperkte tijd waarin de uitbreiding moest worden gerealiseerd. Dankzij de inzet van een circulair gebouw, dat 50 kilometer verderop stond in Oud-Beijerland, is dat gelukt.


In 3,5 week werd de locatie in Oud-Beijerland gedemonteerd, vervoerd naar Bergen op Zoom en daar opnieuw opgebouwd en volledig geïnstalleerd. Met de herlocatie werd leegstand in Oud-Beijerland voorkomen en kon sneller dan bij nieuwbouw een passende, kwalitatieve locatie worden gerealiseerd in Bergen op Zoom.

Langdurige zorg

De locatie is geschikt voor het verlenen van professionele en kwalitatief hoogwaardige zorg aan cliënten met de zwaarste zorgbehoefte. De 48 nieuwe bewoners hebben intrek genomen in de nieuwe locatie waarmee het totaal aantal bewoners op 168 komt.


Met de capaciteitsuitbreiding kwam de zorginstelling tegemoet aan het verzoek van het CZ Zorgkantoor om nog voor het einde van 2016 mee te werken aan het verkleinen van de wachtlijsten voor langdurige zorg in West-Brabant.

Stedebouw & Architectuur thema Bouw & Zorg

Meer weten over de bouw van zorginstellingen en de ontwikkeling in bijvoorbeeld langer thuis wonen? Lees het in de komende editie van Stedebouw & Architectuur, dat geheel in het teken van Bouw & Zorg staat. De nieuwe editie verschijnt op vrijdag 24 maart. Houd onze website in de gaten voor meer nieuws!

Deel dit artikel