Project

Waterspeelplaats in Haagse Molenwijk

Aan de Trekweg in de Haagse Molenwijk is en prachtige waterspeelplaats aangelegd. Op de plek zou eigenlijk een stadsstrand komen, maar dat bleek als snel niet haalbaar. In samenspraak met buurtbewoners, maakte eibe daarom een ontwerp voor een alternatief: een waterspeelplaats.

Samenwerkingbewoners en gemeente 

De waterspeelplaats bestaat uit een doorlopend systeem van waterbakken en kanalen en twee waterpompen. Met Portugese keitjes is een waterbaan gecreëerd voorzien van sluisjes. Los van het watersysteem is op het terrein ook een zandbak aangelegd.  Het gehele concept is turnkeydoor eibeuitgevoerd en afgelopen augustus is de waterspeelplaats geopend.  


De gemeente is trots op de wijze waarop de bewoners van Molenwijk zich samen met de gemeente inzetten voor een betere leefbare wijk
.  Paviljoen Kobus, vlakbij de speeltuin, is een belangrijke partner voor het beheer van de locatie. De waterspeelplaats is een heel mooi voorbeeld van wat samenwerking op kan leveren. Het project toont daarbij aan dat waterspelen ook in de openbare ruimte goed kan worden toegepast. 


Dit artikel is verschenen in BuitenSpelen 04/2018. Lees meer van BuitenSpelen in onze bibliotheekDit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel