Project

Golvend speelterrein integreert sport in stedelijk gebied

In Oost-Londen is een bijzonder park gerealiseerd dat ontspanning, spel en sport samenbrengt in een gerevitaliseerd gebied. Kinnear Landscape Architects (KLA) was verantwoordelijk voor het ontwerp van Drapers Field, dat zich kenmerkt met een golvend landschap.

Herinrichting terrein

Drapers Field was de voormalige locatie van een faciliteitencentrum tijdens de Olympische Spelen 2012. Diverse sportlocaties liggen om het park heen, dat bovendien geflankeerd wordt door woonwijken. Het sportveld naast Drapers Field werd veelal voor voetbal gebruikt, maar omwonenden waren maar weinig te zien op dit groene stuk Londen.

De opdracht voor KLA was om de sportfaciliteiten in dit landschap te herintroduceren door herinrichting en ontwikkeling van een speelterrein. KLA greep dit aan door een ontwerp te creëren waarin zowel bestaande als nieuwe gemeenschappen samen kunnen komen om te sporten, te spelen en te ontspannen.© Adrian Taylor  
 

Spelvoorzieningen

Naast de nodige sportfaciliteiten nodigt het ontwerp uit tot informeel spel. De hobbelige geografie is bijvoorbeeld geschikt voor fietstraining. Het golvende beton loopt over in een identiek golvend grasveld, waarin diverse speelvoorzieningen als een trampoline, glijbaan en boomstammen zijn geplaatst. In het beton is bovendien een waterpomp geplaatst, waardoor water door een geïntegreerd kanaal kan stromen.

Het park is een integraal onderdeel in de revitalisatie van het stedelijke gebied in Oost-Londen. Drapers Field ligt namelijk op de route naar de Chobham Academy school en stimuleert hierdoor spel en beweging voor jongeren op weg naar school.© Adrian Taylor   Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel