Project

Energy Pavilion is 'kinetisch bos van molens'

Eind juni 2016 werd het jaarlijkse Triumph Pavilion in Londen gerealiseerd in de vorm van het Energy Pavilion, een installatie van talloze kleine molens. Het paviljoen creëert een speelse ontmoetingsplek, maar is vooral bedoeld om bezoekers bewust te maken van onze invloed op de omgeving.

Het jaarlijkse Triumph Pavilion competitie van ArchTriumph daagt ontwerpers uit een tijdelijk, vrijstaand, mobiel en moderne showcase te realiseren. Het project is een viering van architectuur en ontwerp door te experimenteren in vorm, functie en materiaal, met als doeleinde een bijdrage te leveren aan onze maatschappij.
 

Kettingreactie

Het Energy Pavilion (ook wel ‘Pinwheel’), ontworpen door Five Line Projects en uitgevoerd door Arup, legt de focus op energie. Het paviljoen is een ‘bos van roestvrij stalen buizen’ waarop talloze molentjes bevestigd zijn. Door aan één molen te draaien, worden ook de aangrenzende molens in beweging gezet, wat resulteert in de ‘kabbelend effect door het bos’.



Dit effect is bedoeld als metafoor voor de ‘collectieve energie van onze gemeenschap’: de handeling van één individu kan een kettingreactie in de hele maatschappij veroorzaken. Het paviljoen is natuurlijk ook letterlijk een kinetisch landschap. Het ontwerp is geheel gericht op interactie met de gebruiker en is derhalve uitnodigend en toegankelijk.


Het Energy Pavilion is 64m2 groot en is grotendeels uitgevoerd in bamboe. Andere materialen zijn roestvrij staal, hout, CLT-panelen en aluminium. Het paviljoen is gerealiseerd in een openbaar park naast het Museum of Childhood in Londen. 





Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel