Project

Leven op het randje met Casa Brutale

Op het eerste gezicht lijkt de Casa Brutale op de schuilplaats van een James Bond schurk. Het sobere interieur verklapt echter dat er geen kwaad in deze woning schuilt, maar zicht juist focust op een continu vredig uitzicht over de Egeïsche Zee.

24/7 uitzicht

Een baanbrekend project, volgens architect OPA (Open Platform for Architecture), dat zich letterlijk in de grond vestigt. De Casa Brutale bestaat uit een rechthoekige betonnen structuur van in totaal 180m2 die vanaf het oppervlak nauwelijks zichtbaar is, met uitzondering van het zwembad. “Een kameleontische woonruimte die de bewoner bedient en omgeving respecteert,” aldus de architect.


Het interieur is spartaans en staat in het kader van de enorme glazen gevel die vanaf overal in het huis uitzicht biedt op de zee. Het plafond van de woon- en slaapvertrekken is een enorm dakraam dat tevens de bodem van het zwembad is. Door het water wordt het zonlicht verstrooid, wat een zacht effect heeft op het strakke interieur.
 

Beton brut

De gebruikte materialen limiteren zich tot rauw beton (beton brut), afgezet door houten en stalen details. Deze vormen een rechtlijnige huiskamer, geflankeerd door een trap die naar de slaapkamer op de tussenverdieping leidt. Het geheel wordt op natuurlijke wijze geïsoleerd en verkoeld door de omringende elementen.


Het project wordt dit jaar uitgevoerd in Beiroet (Libanon) in samenwerking met ARUP Amsterdam en moet uiterlijk in 2018 gerealiseerd zijn.

Deel dit artikel