Project

Supercells voor nieuw gebouw Erasmus Universiteit

Aan het begin van het collegejaar opende het nieuwe onderwijsgebouw Polak Building van de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn deuren. Architectenbureau Paul de Ruiter, verantwoordelijk voor het ontwerp van het exterieur en het interieur, koos ervoor het nieuwe gebouw onder andere in te richten met duurzame Supercell elementen van Tjinco. Een mooi voorbeeld van ‘straatmeubilair’ dat ook als binnentoepassing buitengewoon goed tot zijn recht komt!

Duurzaam meubilair

In het gebouw aan de plaza op campus Woudestein zijn 15 zitobjecten en 9 bloembakken van Supercell geplaatst. Met de robuuste uitstraling en de organische vormen zorgen de elementen voor een natuurlijke uitstraling. De betonnen Supercells van fabrikant Durbanis passen binnen de ambitie van de Erasmus Universiteit om tot de meest duurzame campussen van Nederland te behoren. Bij de inrichting is uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen. Met de rustgevende inrichting wordt studeren net even wat gemakkelijker!


Durbanis

Supercell is een ontwerp van de Spanjaard Alex Fernández Camp en maakt onderdeel uit van de Durbanis-collectie. Kenmerkend voor de producten van Durbanis is de eenvoud in vormgeving en de combinatie van basis- en nieuwe materialen. Elk object is een kunstwerk op zich, gekenmerkt door de balans tussen eenvoud en functie. De collectie bestaat uit functionele objecten, vervaardigd uit beton of gerecycleerde autobanden. Door de bewerking van het materiaal zijn de producten uitermate geschikt voor plaatsing in de buitenlucht en de binnenruimte. Tjinco is de exclusieve vertegenwoordiger van Durbanis in Nederland. Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel