Project

Comfortabel kantoorlandschap in Erasmus MC door akoestisch spuitwerk

Het Erasmus MC in Rotterdam breidt uit. Om een groot aantal medewerkers samen te brengen, was er behoefte aan een grote ruimte. Die was er: de reeds leegstaande mensa, gelegen onder twee van de hoorcollegezalen in het Medisch Centrum (te herkennen aan het gewelfde plafond).

De ruimte moest omgevormd worden tot een open kantoorlandschap, maar omdat er indertijd andere akoestische eisen golden en het oude universiteitsrestaurant best rumoerig mocht zijn, was er een enorme nagalmtijd.  “Het is een hele harde omgeving, alles is van beton,” aldus Rob van Beek van Asona, verantwoordelijk voor het akoestisch spuitwerk van de ruimte. “We konden alleen iets doen met het plafond en enkele wandgedeeltes, dus om zoveel mogelijk geluidsabsorptie te bewerkstelligen, hebben we daarop de Sonayspray ST L-13 toegepast."
 

"Voordeel van deze spray is dat die in hoge laagdikte gespoten kan worden, tot 8 cm dik, voor een zo hoog mogelijke geluidsreductie.” Het resultaat is een prettig verblijfsklimaat voor de nieuwe kantoor- en vergaderruimtes en is bovendien het gewelfde plafond voorzien van een fraaie structuur, dat tevens wordt verlicht. De ruimte is op 15 april bouwkundig opgeleverd en is inmiddels in gebruik genomen.




Locatie: Erasmus MC Rotterdam
Architect: Ector Hoogstad Architecten
Aannemer: JP van Eesteren B.V.
Akoestisch spuitwerk: Asona Benelux B.V.


Dit artikel verscheen in Stedebouw & Architectuur, thema Bouw & Zorg, van 2016. U leest dit nummer door hem te downloaden in onze bibliotheek, of vraag een fysiek exemplaar op via klantenservice@acquirepublishing.nl.


Of lees alvast gratis een aantal artikelen in onze sneak peek van de nieuwste editie.

Deel dit artikel