Project

Centrum Diemen heringericht met Hess en Aubrilam

In Diemen is het stadhuis en het winkelcentrum en omgeving heringericht gedurende het afgelopen jaar. Het gebied is als een eenheid ontworpen door Elberfeld bureau voor landschap en stedenbouw. Hierbij is zowel het Diemerplein als de hoofdwinkelstraat ingericht met nieuwe bomen, een bestrating van frisse gele klinkers en houten meubilair. In het voorstel stond de voetganger centraal, maar er is ook rekening gehouden met auto- en fietsverkeer.

De lijn met houten meubilair is doorgezet in houten masten van AUBRILAM. Gekozen is voor het type SILEA als paaltopmast met daarop HESS mastopzetarmatuur OSLO. Verder zijn hoge SILEA-masten voorzien van compacte schijnwerpers R1 Midi met spreidlens toegepast voor de straatverlichting. Heel bijzonder hierbij is de houtstructuur van de masten zoals hieronder is weergegeven.
 

AUBRILAM onderscheidt zich door het kunnen leveren van deze structuur die wordt verkregen door een speciale techniek. Deze structuur is leverbaar in meerdere kleuren. INDUSTRIELICHT heeft voor dit project het lichtontwerp gemaakt alsmede de plaatsing van de masten verzorgd in opdracht van de firma Van Gelder.Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel