Project

Achter de schermen van de City Control Room

Op 12 september organiseerde Ziut een open dag in hun City Control Room in Amsterdam. Vanuit deze controleruimte verzorgt Ziut het verkeersmanagement voor diverse gemeenten in Nederland. Hoe zij dat doen, konden geïnteresseerden op deze dag met hun eigen ogen zien.

Achter de schermen van de City Control Room

Alle gegevens bij de hand


Vanuit de controleruimte monitort Ziut de werking van verkeersregelinstallaties en kan deze op afstand besturen. Handig, want als er ergens een storing in een verkeerskast voorkomt, wordt deze storing in de City Control Room direct gesignaleerd. Ook kan de beheerder zien of de storingsdienst de storing binnen de afgesproken termijn heeft verholpen. Alle gebruikte cyclustijden en de gehele onderhoudshistorie zijn in de controleruimte altijd bij de hand.

Heldere demonstratie


Genodigden kregen tijdens de demonstratiemiddag de mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de controleruimte. Gedurende de dag werd de werking van de City Control Room gedemonstreerd en alle mogelijkheden die deze ruimte biedt uitgelegd. Een interessante discussieronde aan het einde en een hapje en drankje tot slot, maakten de demonstratiemiddag af.

Meer weten?


Wilt u meer weten over de City Control Room van Ziut? Of zelf eens een kijkje achter de schermen nemen? Kijk dan op de website van Ziut voor meer informatie >> 

 

 



Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel