Nieuws

Faamterrein in Breda wordt tijdelijk parkeerterrein

Vanaf maandag 4 augustus tot april 2015 wordt het parkeerterrein van De Faam aan de Liniestraat in Breda gebruikt als tijdelijk parkeerterrein voor treinreizigers. Dit is nodig omdat het huidige tijdelijke reizigersparkeerterrein aan de noordkant van het station vanwege de bouw van woningen van Dura Vermeer (het project ‘Breda Vooruit’) verdwijnt.

Treinreizigers die tot april 2015 nog niet terecht kunnen in de nieuwe parkeervoorziening op het dak van het nieuwe station, krijgen de mogelijkheid om gratis te parkeren op het parkeerterrein van de Faam. Dit parkeerterrein is daarvoor 24 uur per dag en 7 dagen per week open. Er komen 200 parkeervakken. De ingang van het parkeerterrein maakt gebruik van de huidige toegangspoort aan de kant van de Stationslaan. De ingang wordt met borden aangegeven.


Aanpassingen


Voor 4 augustus worden enkele kleine aanpassingen aan het parkeerterrein gedaan. Het gaat onder andere om het reinigen van het terrein, aanbrengen van parkeervakken met wegenverf en het plaatsen van een hekwerk. Dat hekwerk is bedoeld om het parkeerterrein af te sluiten van de rest van het Faamterrein.


Uitbreiding Blauwe zone


Om de parkeerplaatsen bij de woningen aan de Liniestraat bij de ingang van het Faamterrein beschikbaar te houden, wordt hier een kleine uitbreiding van de parkeerschijfzone ingevoerd. Als het parkeerdek van het nieuwe station in april 2015 klaar is vervalt de uitbreiding van de parkeerschijfzone en wordt het tijdelijk parkeerterrein bij De Faam opgeheven.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel