Nieuws

Laadtijd elektrische auto's opgelost?

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar als het van twee Vlamingen afhangt, dan zijn de problemen met de lange laadtijd van batterijen van elektrische auto’s opgelost. Het wondermiddel heet ‘string battery’, batterijen die ‘getankt’ kunnen worden.

Afstandangst

Afstandsangst, het is een woord dat gebruikers van elektrische auto’s maar al te goed kennen. De angst dat de stroom op raakt, het volgende oplaadpunt net niet te halen, om ergens te moeten parkeren waar geen stekker te vinden is. Bovendien duurt het opladen van een elektrische auto nog altijd erg lang. Zelfs aan een snellaadpunt ben je een klein uur kwijt om je auto op te laden.


Twee Vlamingen hebben mogelijk een oplossing voor dit probleem uitgewerkt. De oplossing heet Tanktwo en bestaat uit duizenden kleine eivormige batterijtjes die, eenmaal in het reservoir van de auto, zichzelf aan elkaar verbinden en op die manier de opgeslagen energie afgeven.


Stichters van Tanktwo zijn Leon Ramaekers en Bert Holtappels. De afgelopen weken werden de belangrijkste onderdelen van de uitvinding gepatenteerd en binnenkort hopen de mannen de eerste contacten te leggen met de producenten van auto’s en batterijen.


Bron: HBVL.be  Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel