Nieuws

Volledig elektrische trucks rijden door Spanje

BYD gaat elektrische bestelauto’s op de Europese markt brengen. De eerste kennismaking vond vorige week plaats in het Estadio Nueva Condomina in Murcia in het zuidoosten van Spanje. De BYD e-trucks en e-vans worden in China en andere werelddelen al veel ingezet en zijn nu ook beschikbaar voor Europese klanten.

De eerste BYD e-trucks die voor de Europese markt beschikbaar zullen komen, zijn de lichte truck T6 en de trekker Q1M. Laatstgenoemde is specifiek ontworpen voor gebruik op vliegvelden en in distributiecentra. Het derde model is de volledig elektrische BYD T3, de eerste BYD bestelauto voor Europa. Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe: “Voor BYD is dit een grote stap. We staan aan de vooravond van de introductie van een reeks beproefde en concurrerende emissievrije voertuigen in kernsegmenten van de bedrijfswagenmarkt. Onze eerder gelanceerde volledig elektrische productlijnen hebben een sleutelpositie verworven in hun respectievelijke marktsegmenten – taxi's, stadsbussen en heftrucks.”

Javier Contijoch, Vice President of Sales van BYD Europe, voegt daaraan toe: “De Europese truckdivisie van BYD is opgericht in 2018. Sindsdien hebben we door heel Europa tests uitgevoerd met twee elektrische prototypes. We hebben Spanje gekozen als onze eerste afzetmarkt. De aanstaande lancering van elektrische trucks is voor BYD het startpunt voor de verdere uitrol van deze producten in Europa. Binnenkort zullen andere Europese regio's volgen."Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel