Nieuws

MB Fietsparkeren genomineerd voor Intertraffic Award

MB Fietsparkeren is genomineerd voor de internationale Intertraffic Innovation Award 2014 met het in Nederland ontwikkelde MB Track&Trace systeem. 


MB Fietsparkeren genomineerd voor Intertraffic Award

Fietsparkeren met Track&Trace


MB Fietsparkeren, onderdeel van HR Groep uit Rijswijk, biedt een oplossing tegen de huidige parkeerchaos in fietsenstallingen. Het MB fietsenrek zorgt er voor dat elke soort fiets recht en vast staat. Hierdoor is de kans op beschadiging minimaal. Een Track&Trace App biedt de mogelijkheid om met een mobiele telefoon de beschikbaarheid te bekijken van vrije parkeerplekken. Hiervoor is een sensor in de strip van het fietsenrek gemonteerd.

Informatie voor optimale parkeerbezettingHet systeem biedt ook managementinformatie aan de parkeerbeheerder. Zo geeft het MB T&T systeem aan hoe lang een fiets staat geparkeerd. Staat een fiets te lang geparkeerd, dan kan de beheerder besluiten deze te verwijderen. Het systeem geeft de beheerder dus de benodigde management informatie voor het realiseren een optimaal parkeerbezetting en -spreiding. 
Geordend fietsparkeren


“We zijn enorm trots op het feit dat wij als Nederlandse onderneming zijn genomineerd voor deze prestigieuze Intertraffic Innovation Award 2014. Het MB T&T is de oplossing voor geordend en overzichtelijk fiets parkeren. Of dit nu is in gemeenten, bij treinstations of bijvoorbeeld grote sportfaciliteiten. Daarnaast zorgt het voor een optimale parkeerbeleving voor fietseigenaren. In korte tijd hebben een aantal gemeenten ons reeds benaderd voor deze nieuwe manier van fietsparkeren”, aldus Erik Dijkshoorn, Commercieel Directeur van HR Groep.   


Winnaar bekend op Intertraffic beursOp 25 maart zal bij de opening van de Intertraffic beurs de winnaar van de prijs bekend worden gemaakt. De Intertraffic beurs is een internationale beurs waar trends, innovaties en oplossingen op het gebied van mobiliteit, infrastructuur, verkeersmanagement en parkeren worden getoond. Deze wordt gehouden van 25 tot en met 28 maart aanstaande in de Amsterdam RAI.
 

 Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel