Nieuws

Voetbalflat bestaat uit opgestapelde trapveldjes

Er zijn maar weinig binnensteden die ruimte hebben voor meerdere voetbalveldjes naast elkaar. Het Londense architectenbureau AL_A heeft de oplossing: stapel de veldjes op elkaar en creëer een levensechte voetbalflat.

Het zogeheten ‘Pitch/Pitch’  bestaat uit een serie opgestapelde voetbalvelden. De voetbaltoren is de oplossing voor binnensteden die door krapte te weinig ruimte hebben voor sportlocaties. Het opstapelen van de trapveldjes heeft zo zijn voordelen: er wordt ruimte gewonnen en het staat ook nog eens heel bijzonder.

Invulling van braakliggend terrein 

Het architectenbureau gebruikte bij het ontwerp lichtgewicht materialen zoals carbonfiber, zodat de veldjes snel opgebouwd kunnen worden. Pitch/Pitch kan daarom eenvoudig gebruikt worden als (tijdelijke) opvulling van een braakliggend terrein of tijdelijk leegstaande locaties.

 

Door het transparante ontwerp heeft de voetbalflat volgens directeur Maximiliano Arrocet een ‘theaterfunctie’. ‘Pitch/Pitch zorgt voor levendigheid in het stadsbeeld.’ AL_A is nu in onderhandeling om Pitch/Pitch te plaatsen op verschillende locaties in Londen.

Deel dit artikel