Nieuws

Belgisch idee: wonen op de parkeerplaats

Bespaar ruimte en bouw huizen op supermarkten en omliggende parkeerplaatsen. Dat is het ideaalplaatje van de Belgische Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS).

De BVS deed onder andere in Vlaanderen onderzoek bij 1.461 supermarkten en concludeerde dat 336 plekken in aanmerking komen voor het anders benutten van de ruimte. In Wallonië en Brussel zou het ook om enkele honderden plekken gaan. Volgens de vereniging, waarbij 150 projectontwikkelaars zijn aangesloten, kunnen op bestaande parkeerplaatsen, maar ook op platte daken van supermarkten huizen en appartement gebouwd worden. De auto’s kunnen dan geparkeerd worden in ondergrondse parkeergarages.

Oplossen van twee problemen 

De BVS denkt hiermee twee problemen op te lossen. Enerzijds wordt de woningnood in steden teruggedrongen en anderzijds wordt de omgeving van de supermarkt gepimpt. Want grote parkeerruimtes die ’s nachts onbenut zijn en er verlaten bij staan, dat kan volgens de BVS echt niet meer.

 

Het idee voor supermarktwonen is overgewaaid vanuit Nederland, zo laat Olivier Carette, gedelegeerd bestuurder van BVS, optekenen in diverse media: “In Nederland doen ze het al: in Utrecht kan je sporten op voetbalvelden boven de ­parkeergarages van Ikea.”Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel