Nieuws

Regulerende werking betaald parkeren niet bagatelliseren

De gemeente Venray start binnenkort met de herziening van het parkeerbeleid. Vorig jaar is een uitgebreid parkeeronderzoek verricht. Met dat als vertrekpunt wordt gekeken of het parkeerbeleid moet worden bijgesteld waarbij geen enkele maatregel op voorhand taboe is. Wel moeten de maatregelen haalbaar zijn, raadsleden en belanghebbenden mogen hierover meepraten, meldt Omroep Venray.

Gratis favoriet


De afgelopen maanden is in de media regelmatig de term ‘gratis parkeren’ opgedoken. De winkeliersvereniging Venray Centraal is hier een groot voorstander van. Er hebben ook al enkele gesprekken plaatsgevonden tussen de gemeente en de winkeliersvereniging. Met goedkeuring van beide partijen wordt nu ingezet op een integrale benadering.


Regulering niet bagatelliseren

“Wat er straks ook uitkomt, we moeten de regulerende werking die nu van betaald parkeren uitgaat niet bagatelliseren. Als we parkeren vrij zouden maken dan staat het personeel straks op de beste bezoekersplaatsen. Daarnaast moeten we rekening houden met de belangen van bewoners in en rond het centrum en gehandicapten die hun auto graag op loopafstand willen parkeren.”, aldus wethouder Ike Busser.

Ook financieel ligt er nog een uitdaging, de in 2009 geopende parkeergarage Gouden Leeuw draagt jaarlijks flinke lasten met zich mee die nu vanuit betaald parkeren worden betaald.

Voor een zorgvuldig traject en vanwege soms tegenstrijdige belangen wil de gemeente de verschillende opties tegen elkaar afwegen. Op 12 februari vindt er eerst een workshop plaats met raads- en commissieleden om richtinggevende kaders op te halen.

Aansluitend worden bijeenkomsten gepland met belanghebbenden als de ondernemersvereniging Venray Centraal, Horeca Venray, het gehandicaptenplatform Venray en de wijkraden in het centrum. Het nieuwe parkeerbeleid moet voor de zomervakantie klaar zijn.


Bron: Omroep VenrayDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel