Nieuws

Stichting Openbare Verlichting Nederland ziet het levenslicht

Nederland is een organisatie op het gebied van openbare verlichting rijker. Op 24 december is de oprichtingsakte van de Stichting Openbare Verlichting Nederland bij de notaris gepasseerd. OVLNL verbindt alle partijen in Nederland die zich bezighouden met openbare verlichting.

De stichting heeft ten doel het vertegenwoordigen van de gehele sector openbare verlichting richting stakeholders, alsook het organiseren en kwalitatief ontwikkelen van de sector en alles wat daar direct of indirect raakvlak mee heeft en/of daar onderdeel van uit maakt.

 

Het IGOV en het IGOV Innovatie Platform zijn de hoofdonderdelen van OVLNL. Overheidsdeelnemers zijn ingedeeld in IGOV en de marktdeelnemers zijn ingedeeld in het IGOV Innovatie Platform. Hiermee kunnen specifieke onderwerpen objectief aan de orde blijven komen maar waar mogelijk tegelijkertijd in samenwerking worden uitgewerkt. 

 

OVLNL.nl houdt zich bezig met zowel de onderwerpen van vandaag als de ontwikkelingen van en voor de toekomst. Dit gebeurt in de commissies Kennis, Licht en Omgeving, Maatschappij en Evenementen. In de komende maanden zal verder invulling worden gegeven aan de commissies en hun activiteiten.
 

Ruimte & Licht

Bijzonder onderdeel van OVLNL.nl is het nieuwe mediaplatform Ruimte & Licht, waar ook Acquire Publishing deel van uitmaakt. Het platform bestaat uit een kwartaalmagazine, website, nieuwsbrief en verschillende evenementen. Tijdens het eerste evenement, de vakbeurs Ruimte & Licht, zal de stichting OVLNL officieel worden gepresenteerd. De beurs wordt georganiseerd door ExpoProof, ook bekend van de Dag van de Openbare Ruimte, en vindt plaats op 26 april in het NBC in Nieuwegein.

 

In januari zal de website OVLNL.nl worden gelanceerd. In aanloop naar de beurs in april zullen bovendien al verschillende activiteiten worden georganiseerd. Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel