Nieuws

Bouw energieneutrale woningen De Kiem gestart

In de Arnhemse ecowijk de Kiem is zaterdag een klein feestje gevierd. Met de onthulling van de zogenaamde ontmoetingsboom is de bouw van 61 energieneutrale woningen afgetrapt. De woningen voldoen aan bouweisen die na volgend jaar van kracht worden.

De gemeente Arnhem gaf DNA de opdracht de haalbaarheid van ecowoningen in de wijk Schuytgraaf te onderzoeken en eventuele kopers te interesseren. Bijna drie jaar geleden zijn tien bouwteams in co-creatie gestart met de vormgeving van deze duurzame buurt. Vijf teams hebben hun ontwerp financieel levensvatbaar kunnen maken. De bewoner wordt betrokken bij ontwerp en inrichting van de eigen energieneutrale woning en de inrichting van de wijk. 


In totaal worden 61 woningen gebouwd. Ecowijk de Kiem wordt gezien als een flinke impuls voor energieneutraal wonen in Arnhem. Voor elk type woning was vanaf het begin al veel interesse voor een huis dat zijn eigen energie opwekt en gevestigd is in een groene, autoluwe wijk. 


De woningen lopen vooruit op toekomstige bouwregelgeving en hebben minimale energielasten. Alle woningen voldoen nu al aan de BENG-eisen (Bijna Energie Neutraal Gebouw) die pas volgend jaar daadwerkelijk van kracht zijn. 

Deel dit artikel