Nieuws

Jan Willem van de Groep wint klimaatpenning 2015

Programmaregisseur Energiesprong, Stroomversneller en Greenspirator Jan Willem van de Groep kreeg op vrijdag 26 juni de HIER klimaatpenning 2015 uitgereikt uit handen van prinses Laurentien van Oranje.

 


Op vrijdag 26 juni reikte prinses Laurentien van Oranje tijdens de HIER klimaatborrel de klimaatpenning 2015 uit aan Jan Willem van de Groep, programmaregisseur Energiesprong, Stroomversneller en Greenspirator.

 

bBdenker en initiator van de Stroomversnelling

De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon en organisatie die op een originele, vernieuwende manier bijdragen aan het in beweging krijgen van mensen of bedrijven en de oplossing van het klimaatprobleem écht een stap dichterbij brengt. Jan Willem is onder meer bedenker en initiator van de Stroomversnelling, een initiatief waarbij de bouw- en corporatiesector door middel van radicale innovaties en industrialisatie binnen 5 jaar 111.000 woningen renoveert naar energieneutraal. In 2014 zijn de eerste130 Nul op de Meter woningen gerealiseerd.

 

Radicale aanpak

De jury ziet in Jan Willem van de Groep een actieve speler in de bouwwereld en schrijft in het rapport: “ Van de Groep blijft actief zoeken naar innovatieve nieuwe oplossingen binnen de bouw. Hij gaat actief de strijd aan met het traditionele denken en het ontwerpen vanuit beschikbare middelen in plaats van het gebruik maken van nieuwe ontwerpmogelijkheden. […] Jan Willem van de Groep is de motor achter het programma Energiesprong. Energiesprong is erin geslaagd woningcorporaties, bouwbedrijven en vele andere partijen mee te laten werken aan de radicale aanpak naar Nul op de Meter, die het onderwerp energiebesparing in bestaande woningen een volledig nieuw gezicht heeft gegeven.Eerder dit jaar werd Jan Willem van de Groep ook al verkozen als winnaar van de Duurzame top 50 Vastgoed NL 2015

 

(Bron: nieuqwsbrief van de Stroomversnelling. Lees hier her volledige bericht.)

Deel dit artikel