Nieuws

World Architecture Festival 2016 in Arena Berlijn

Vier jaar lang vond het World Architecture Festival (WAF) plaats in Singapore. Dit jaar vindt het prestigieuze evenement een stuk dichterbij huis plaats, namelijk in evenementenhal Arena Berlijn. Het zal de negende editie van het WAF worden.

De Arena in Berlijn is gekozen voor zijn ‘postindustriële identiteit, die synoniem staat met een stad die bekend staat om zowel het heruitvinden van het oude als het creëren van hedendaagse architectuur’, aldus het WAF.
 

Arena Berlijn

De multifunctionele hal is gebouwd in 1927, gelegen aan rivier de Spree. Architect Franz Ahrens ontwierp het als een aankomsthal voor bussen van het openbare vervoer van Berlijn en het was tevens ’s werelds grootste hal in Europa. De Arena werd in 2000 gerenoveerd, waardoor een synthese van industriële architectuur met hedendaagse evenementeninfrastructuur is ontstaan.


“We zijn na vier fijne jaren in Singapore dolenthousiast om naar Berlijn te gaan in 2016. Dit is een stad met een bijzondere geschiedenis en is een broeinest geweest voor architecturale ideeën, zowel historisch als hedendaags. We kijken ernaar uit ons eerste festival in Europa sinds 2011 te organiseren en om architecten van over de hele wereld te verwelkomen tot onze negende editie,” aldus Paul Finch, WAF Programme Director.

 

World Architecture Festival Awards

Het WAF is ’s werelds grootste bijeenkomst van architecten. Tijdens het festival zijn talloze seminars, lezingen, tentoonstellingen en keynotes van grote namen in de architectuur te volgen. Tevens worden tijdens dit evenement de WAF Awards uitgereikt. Het WAF vindt plaats van 16 t/m 18 november.


Lees hier meer informatie over het festival
.

Deel dit artikel