Nieuws

Top 10 Integrale Kindcentra (IKC)

Volgens diverse architecten leiden Integrale Kindcentra (IKC) op den duur tot andere schoolgebouwen dan zoals iedereen die nu kent. Deze top 10 toont in willekeurige volgorde aan welke IKC's erin geslaagd zijn om onderwijs en kinderopvang op fraaie wijze te integreren in één locatie.

In Nederland verschijnen steeds meer IKC's: locaties waarin onderwijs en kinderopvang zijn geïntegreerd. Een IKC vraagt om één onderwijsteam met één pedagogische visie, maar ook om goede benutting van de vierkante meters.

 

De top 10 is opgesteld door Marco van Zandwijk, werkzaam bij het landelijke kenniscentrum Stichting Ruimte voor Onderwijs en Kinderopvang (Ruimte-OK). “Wie de kinderopvang en het onderwijs vanuit één organisatie en één doorgaande lijn voor de kinderen wenst aan te bieden, doet er goed aan niet de vierkante meters maar de activiteiten centraal te stellen in het ontwerpproces”, schrijft Van Zandwijk.

 

Het hele artikel is te lezen in het themakatern Scholenbouw van de nieuwste Stedebouw & Architectuur. Klik op onderstaande pdf om het artikel Top 10 Integrale Kindcentra te lezen.

 

Lees dit nummer

 

Het nieuwe nummer van Stedebouw & Achitectuur is te downloaden in onze bibliotheek. Liever een fysiek exemplaar? Bestel het nummer dan los na door contact op te nemen met onze klantenservice via: klantenservice@acquirepublishing.nl

Top10IntegraleKindcentra.pdf
beschikbaar voor iedereen
Download

Deel dit artikel