Nieuws

Modern wonen in Amsterdam met bijbels tintje

Architectenbureau Orange Architects heeft met haar ontwerp genaamd Jonas kavel nummer 42A, gelegen in de haven van IJburg in Amsterdam, bemachtigd.

Het ontwerp lanceert een nieuwe en originele vorm van wonen met een minder traditioneel, maar meer modern interieur. Daarbovenop krijgt dit interieur nog eens het BREAAM duurzaamheidscertificaat.

Verwijst naar bijbelverhaal

De naam van het ontwerp, Jonas, verwijst naar het bijbelverhaal over Jonas en de Walvis. Dit komt omdat verschillende eigenschappen binnen het gebouw van toepassing zijn. Zo is het gebouw zowel avontuurlijk als intiem, maar ook is dit gebouw anders dan de andere gebouwen op IJburg. Het interieur is minder traditioneel dan elders;  zo is Jonas als het ware een moderne flat, waar zowel gewoond kan worden, als ook activiteiten worden gehouden.

Gastvrij

Zo is op de begane grond ruimte voor horeca, een bioscoop en is er een woonkamer waar iedereen welkom is. Haast uniek aan Jonas is dat het gebouw met haar activiteiten niet alleen toegankelijk is voor de bewoners, maar ook voor bezoekers van buitenaf. Daarmee is het gebouw gastvrij en zet het IJburg op de kaart.

 


Credit: Orange Architects ©

 


Credit: Orange Architects ©

 


Credit: Orange Architects ©

 


Credit: Orange Architects ©

Deel dit artikel