Nieuws

Betaald parkeren bij natuurgebieden geen concreet plan

De Telegraaf meldt vandaag dat Natuurmonumenten parkeergeld gaat heffen bij grote gebieden. Dit is nog geen concreet plan. Wel is betaald parkeren een van de manieren waarmee geld kan worden vrijgemaakt voor de bescherming van natuur.

Eerder dit jaar kondigden Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en De12Landschappen aan nauwer te gaan samenwerken. Door de samenwerking houden zij meer geld over om te investeren in hun doel: de aankoop en bescherming van natuur in Nederland. Dit is ook hard nodig. De soortenrijkdom neemt in Nederland rap af. Het behouden van kwetsbare natuur is niet gratis. Natuurorganisaties zoeken daarom naar alternatieve financieringsbronnen. Voor Natuurmonumenten past dit in een lange traditie: bijna 110 jaar geleden werd Natuurmonumenten al opgericht door burgers die natuurbescherming zelf ter hand namen.


Betaald parkeren invoeren is optie

Het heffen van parkeergeld is een van de opties waar Natuurmonumenten aan denkt om extra inkomsten te werven. Daarnaast zijn er vergaande ontwikkelingen om samen met de andere twee organisaties inkomsten te verwerven uit houtoogst, biomassa en vakantiehuisjes.

Vandaag (28 augustus 2014, red.) start Natuurmonumenten met een achterbanraadpleging onder leden en niet-leden waarin dit onderwerp aan bod komt.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel