Nieuws

Constructief glas in Nieuwe Entree Van Gogh Museum

Het laatste onderdeel van de enorme staalconstructie voor de Nieuwe Entree van het Van Gogh Museum is onlangs ingehesen. De glazen uitbreiding van het museum wordt een hoogstandje van constructief glas, waardoor het Van Gogh Museum nog meer uitstraling zal krijgen op het Amsterdamse Museumplein. De Nieuwe Entree zal zomer 2015 klaar zijn.

Het open en transparante glazen entreegebouw is uitgewerkt en gerealiseerd door Octatube in Delft. Het gaat om 650 vierkante meter koud gebogen glas, glazen dakliggers van 12 meter en glazen vinnen in de gevels met een lengte van 9,4 meter. De onlangs geplaatste stalen constructie is ontworpen als de drager van het glazen dak en de gevel. De montage van de glazen panelen start in september.

 

Het schetsontwerp komt van Kisho Kurokawa Architect and Associates. De verdere uitwerking van dit ontwerp door Hans van Heeswijk toont hoe de Nieuwe Entree een verrassend nieuw geheel vormt met de tentoonstellingsvleugel. 

 

Achtergrond informatie

Door de verplaatsing van de hoofdentree van het Van Gogh Museum naar het Museumplein ontstaat er een optimale aansluiting met het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Koninklijk Concertgebouw. De Nieuwe Entree maakt het ook mogelijk om meer bezoekers (nu ruim 1,5 miljoen bezoekers op jaarbasis) te ontvangen en optimaal te bedienen.

Deel dit artikel