Nieuws

Utrecht krijgt gasloze wijk

In Utrecht is zaterdag een start gemaakt met de bouw van de volledig gasloze wijk Haarzicht. In totaal worden er circa 500 energiezuinige woningen gerealiseerd waarvan circa 325 koopwoningen en vrije kavels, 126 huurwoningen in de vrije sector en 49 sociale huurwoningen.

Naast een archeologisch park komen er in Haarzicht voorzieningen, waaronder een basisschool, een gymzaal, een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Haarzicht ligt ten noordwesten van de kern Vleuten. Er komen circa 500 energiezuinige woningen waaronder Nul-op-de-Meterwoningen. Haarzicht krijgt daarnaast een dorps en landelijk karakter in aansluiting op de landelijke omgeving.

Natuur- en recreatiegebied 

Het nieuwe woongebied ligt ten westen het gebied Haarzuilens, dat is ingericht als  natuur- en recreatiegebied en ten noorden liggen de Thematervelden en de Haarrijnseplas. In Haarzicht komen straks circa 325 koopwoningen, vrije kavels en 126 huurwoningen in de vrije sector en 49 sociale huurwoningen. Het stedenbouwkundig plan is opgesteld door bureau Luc Bos uit Amersfoort. Het landinrichtingsplan is opgesteld door bureau Lodewijk Baljon landschapsarchitecten uit Amsterdam.

 

In Haarzicht ligt een waardevol stuk groen dat behouden blijft, het zogenoemde bosje van Goes. Haarzicht wordt een kleinschalige buurt die onderdeel uitmaakt van Vleuten. De woningen zijn ontworpen door onder andere LSWA , Van Manen en Hans Been. De realisatie is in handen van Plegt-Vos, BAM Wonen en Bunnik Bouw. Meer informatie: www.haarzichtvleuten.nl

Deel dit artikel