Nieuws

Scanauto kan helpen bij oplossen fraude

RTL nieuws besteedde maandag 26 mei jl. aandacht aan een proef die in Amsterdam is uitgevoerd. Scanauto’s komen vaak genoeg kentekens tegen die niet herkend worden of als gestolen geregistreerd staan. Met deze informatie wordt nu nog niets gedaan. Samenwerken, zo stelt initiatiefnemer 1overheid, kan leiden tot het opsporen van criminelen.

RTL4 Nieuws pakte de ‘proef’ van Initiatief 1Overheid op om spookauto’s op te sporen. 


Klik hier voor een link naar de website om het nieuwfragment te bekijken
.


Uit de analyse van de proef blijkt volgens RTL Nieuws dat Cition maandelijks tientallen ‘spookauto’s’ registreert. Eigenaren daarvan zijn onvindbaar. Ook kentekens van gestolen voertuigen worden door de scanauto's gefotografeerd. RTL nieuws geeft aan dat alleen al in Amsterdam het maandelijks zo’n 80 keer voorkomt dat een kenteken van een gestolen auto wordt geregistreerd. 

Om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan ziet het burgerinitiatief graag dat diensten meer met elkaar samenwerken en zo daadwerkelijk als 'één' optreden. 


Of de proef verder uitgewerkt wordt en verschillende diensten gaan samenwerken om 'spookauto's' en gestolen voertuigen te traceren wordt besproken in de gemeente.


Burgerinitiatief

1Overheid is een burgerinitiatief dat zich ten doel stelt fraude te voorkomen. Op de website  http://www.initiatief1overheid.nl/  vindt u meer informatie over het  doel,  de werkwijze en de pilots die dit burgerinitiatief ontwikkelt.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel