Nieuws

Maarsen Groep selecteert MVRDV voor ontwikkeling 50.000 m2 mixed-use project Weenapoint in Rotterdam Central District

De komende jaren ontwikkelt Maarsen Groep een gemengd kantoor-, woon- en commercieel programma, als derde fase van de transformatie van het voormalige Weenapoint complex in Rotterdam Central District. MVRDV is na een ontwerpwedstrijd als architect geselecteerd voor het ontwerp van deze hoogwaardige binnenstedelijke ontwikkeling.

 ''Met de keuze voor MVRDV kiezen wij voor een stoer en helder plan dat goed past in zijn omgeving. Het feit dat de verschillende functies binnen het plan een eigen en herkenbare identiteit hebben zien wij als een grote kwaliteit. Dit ontwerp vormt het sluitstuk dat samen met FIRST en Premier Suites & Offices de transformatie van Weenapoint compleet maakt. Een prachtig ontwerp dat op zichzelf straalt en een eigentijdse vertaling is van het Rotterdams modernisme'', vertelt Monique Maarsen namens de ontwikkelaar. 

Wederopbouw

“Weenapoint is een binnenstedelijke locatie met grote dichtheid recht tegenover het station. Ons ontwerp voegt een eenvoudig, maar sterk karakter toe aan de stadsentree van Rotterdam. We hebben gekozen voor een architectuur die refereert aan de wederopbouw en past bij bestaande gebouwen als het Groothandelsgebouw en FIRST”, zegt Jacob van Rijs, medeoprichter van MVRDV. Bijzondere aandacht is er voor de plint: “De begane grond en eerste verdiepingen hebben een open karakter en gaan van het Kruisplein weer een levendig stuk stad maken.”

Sparingen

De torens van het nieuwe project hebben sparingen op verschillende hoogtes die zorgen voor voldoende zonlicht op straatniveau aan het Kruisplein. Naast een precieze stedenbouwkundige aansluiting heeft MVRDV ook veel aandacht gegeven aan de hoge duurzaamheidsambitie van het complex. Een belangrijke schakel in het ontwerp is het overdekte plein in het hart van het gebouw dat de verbinding maakt tussen de groene binnentuin van Weenapoint en de straat.

Deel dit artikel