Nieuws

Erasmus Universiteit Rotterdam en Q-Park reiken scriptieprijs uit

Q-Park heeft in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam de Ward Vleugels Q-Park Scriptieprijs in 2014 in het leven geroepen. Deze prijs is bestemd voor de beste masterscriptie op het gebied van mobiliteit en parkeren. “De scripties moeten zich onderscheiden op basis van substantiële toegevoegde waarde vanuit een sociaal-economisch én academisch perspectief”, aldus Frank De Moor, CEO Q-park.

Op 22 januari 2015 is deze scriptieprijs voor de eerste keer uitgereikt. “Een belangrijke reden voor de Erasmus Universiteit om deze prijs in het leven te roepen is het feit dat wij werken aan een hoge kwaliteit wetenschappelijk onderwijs, ingebed in maatschappelijke behoeften”, vertelt Giuliano Mingardo, senior onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en specialist in ‘ Parkeren’. “Q-Park geldt als leidende onderneming op het gebied van duurzame parkeeroplossingen en was daarom gaarne bereid om de naam van de oprichter, Ward Vleugels, aan de prijs te verbinden”. Beide partijen zijn overtuigd dat deze samenwerking de belangstelling van studenten voor het onderzoeksgebied van parkeren stimuleert.


Effectiviteit van prijsverhogingen

Een vakkundige en wetenschappelijke jury heeft zich over de inzendingen gebogen en de eerste Ward Vleugels Q-Park scriptieprijs, een geldprijs van 1500,- euro, ging naar Alexander Hoss voor zijn scriptie “On the effectiveness of downsizing: new evidence from the service industry”. Deze scriptie geeft inzicht in de effectiviteit van verschillende soorten prijsverhogingen. Een van de belangrijkste conclusies van de scriptie is dat parkeerders minder gevoelig zijn voor minder parkeerminuten voor hetzelfde bedrag, dan hetzelfde aantal parkeerminuten voor een hoger bedrag. Met andere woorden: een aanpassing van het tarief van EUR 1,00 per 20 minuten naar EUR 1,00 per 18 minuten heeft minder effect dan verhoging van EUR 1,00 per 20 minuten naar EUR 1,10 per 20 minuten.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel