Nieuws

De Flint kiest voor innovatief klimaatsysteem

De Flint wordt verbouwd. Met een spectaculaire nieuwe entree van glas, een transformatie van het restaurant en een flinke aanpassing van de binnenruimte ondergaat het bekende theatercomplex in Amersfoort een flinke upgrade. Ook wordt een innovatief en energiezuinig klimaatsysteem geïnstalleerd.

 

De temperatuur per ruimte was niet optimaal te regelen. Na de verbouwing van de Flint is dit allemaal verholpen: een innovatief en energiezuinig klimaatsysteem zorgt ervoor dat alle ruimtes comfortabel zijn. Het systeem werkt volgens het BaOpt-principe. Het binnenklimaat wordt geoptimaliseerd door de kwaliteit en temperatuur van de lucht constant te houden. Tocht en oververhitting krijgen geen kans. Dit levert minstens 25 procent energiebesparing op. De Flint is het eerste grote theater in Nederland dat dit innovatieve systeem in gebruik neemt.

 

Panoramalounge

De foyers worden vernieuwd, zodat ze flexibel kunnen worden ingezet voor presentaties en groepsbijeenkomsten. De huidige foyer bij de Theaterzaal op de derde verdieping verandert in een panoramalounge met bar en een prachtig uitzicht over het oude centrum van Amersfoort. Een ruime en transparante lift biedt toegang tot deze hoger gelegen delen. Dit is functioneel voor zowel bezoekers die slecht ter been zijn als voor medewerkers van techniek en horeca.

 

Licht en ruimte

Het ontwerp van Wim Woensdregt (ADP architecten) en Suzanne Holtz (SH Studio) houdt rekening met alle aspecten die het theater- en congresbezoek aangenaam maken. Licht en ruimte zijn daarbij kernwoorden. De wanden worden bekleed met bijzondere materialen en theaterbeelden, die het gevoel van een levendig theater ondersteunen.

 

Planning

Gedurende de zomerperiode - als de Flint gesloten is - worden de meest ingrijpende werkzaamheden uitgevoerd. Het nieuwe klimaatsysteem wordt gefaseerd ingevoerd. Op zaterdag 27 september vindt de feestelijke heropening van de vernieuwde Flint plaats.

Deel dit artikel