Nieuws

Kunstwerk bij entree parkeergarage Circus in Groningen

De entree van parkeergarage Circus in Groningen is voorzien van een 500 vierkante meter groot kunstwerk van de kunstenaar Klaas Lageweg. Het werk, ‘Circus Clyde Takes You On A Journey’, verwijst naar de plek van de parkeergarage waar in het verleden vele circussen hun tenten hebben opgeslagen.

Het werk is tot stand gekomen met het Centrum voor Beeldende Kunst. Met de kunst wil de gemeente Groningen een visuele verbinding maken tussen de naam van de parkeergarage en de historie van de omgeving. Op de plek van de garage hebben vele circussen hun tenten opgeslagen en van 15 juni tot 15 augustus 1903 vond op deze locatie een tentoonstelling plaats, waarbij Groningen zich presenteerde aan de wereld.

 

De parkeergarage Circus, aan de Korreweg bij winkelcentrum De Beren, is sinds 2002 in gebruik en na 15 jaar is groot onderhoud uitgevoerd. Zo is het parkeermanagementsysteem vervangen en is de traditionele TL-verlichting vervangen door duurzame LED-verlichting. De gemeente besloot van de nood een deugd te maken door meteen ook de entree te verfraaien. In de uitvoering van het kunstwerk is de typische Klaas Lageweg stijl verwerkt: het combineren van realisme(bezieling)/pixels, rauw/strak, abstract/gradient en fluor/sober. Het kunstwerk is onthuld door wethouder Paul de Rook van Cultuur. Parkeergarage Circus heeft 300 parkeerplaatsen.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel