Nieuws

CMS-kantoor Zuidas krijgt duurzaamheidscertificaat

Internationaal advocatenkantoor CMS heeft voor haar kantoor in de South Tower, aan de Amsterdamse Zuidas, het 4-sterren BREEAM Excellent Nieuwbouw en Renovatie Oplevercertificaat in ontvangst genomen.

Dit certificaat fungeert als een van de belangrijkste duurzaamheidskenmerken van Nederland. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Het is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. Het certificaat wordt uitgegeven door de Dutch Green Building Council. 


Tijdens de ontwerp- en bouwfase van het pand is bewust extra aandacht besteed aan duurzaamheid. Het pand is vervaardigd uit duurzame bouwmaterialen en beschikt daarbij over zonnepanelen. De buitenzijde van het gebouw bestaat uit een ingenieuze klimaatgevel. Deze gevel zorgt ervoor dat in de zomer de warme lucht tussen de binnenste en buitenste 'huid' van het gebouw wordt geventileerd. Op deze manier warmt de binnenruimte niet op. In de winter wordt de ventilatie afgesloten, waardoor de stilstaande warme lucht het gebouw juist verwarmt.


Daarnaast is het gebouw voorzien van een Warmte en Koude Installatie die zorgt voor zuinig thermisch comfort. Tevens beschikt het gebouw over energiezuinige ledverlichting en zijn er diverse waterbesparingen zoals spaarstanden op de toiletten en watersloten op de waterinstallaties. 

De binnenzijde van het gebouw bestaat uit ruimtes die meestal door glas met elkaar verbonden of juist gescheiden zijn. Door veel glas te gebruiken, is de kantoorruimte zo gerealiseerd dat optimaal gebruik wordt gemaakt van daglicht. Hierdoor ontstaat transparantie, wat een gevoel van openheid genereert. 

Deel dit artikel