Nieuws

Zalmhaven maakt opwachting

De bouw van de Rotterdamse Zalmhaven is afgelopen donderdag 25 oktober van start gegaan. Dit project omvat drie torens met in totaal 485 woningen, commerciële voorzieningen en parkeervoorzieningen. De hoogste woontoren is met 215 meter de hoogste van Nederland

De Rotterdamse Zalmhaven bevat een toren van 215 meter hoog met daaromheen twee gebouwen met een hoogte van 70 meter. In de hoogste toren is plek voor 256 appartementen. De twee andere torens bieden plaats aan 196 appartementen en 33 eensgezinswoningen (koop en huur). De verkoop van de eerste woningen start eind november. Naast woningen komt er een gedeelde daktuin voor bewoners, een parkeergarage en mogelijk een restaurant met uitzicht over Rotterdam.Uitgangspunt van het ontwerp is dat de onderste verdiepingen van de gebouwen levendigheid toevoegen aan het straatbeeld. In de plint komen de voordeuren van de stadswoningen en de entrees van de appartementen, naast de entrees van de kantoren en commerciële voorzieningen. De stijl van de architectuur en het karakter van het plan sluiten aan op de bestaande bebouwing van het gebied. De hoge woontoren werkt als verbindend element tussen het Scheepskwartier en Kop van Zuid. Op deze manier wordt een brug geslagen tussen het noordelijke en zuidelijke deel van de stad. 


 De hoge toren is een ontwerp van Diederik Dam van Dam & Partners Architecten. De lagere woongebouwen zijn ontworpen door Kees Kaan van KAAN Architecten. De bouw is in handen van BAM Bouw en Techniek. De eerste woningen zullen in 2022 worden opgeleverd. 

 

 

 

Deel dit artikel