Nieuws

Door truckparking minder overlast

Het gaat goed met het twee jaar geleden geopende Truckparking Rotterdam. De bezittingsgraad was in juni ruim 70 procent. Truckparking Waalhaven is tijdens de betaalde uren (20.00 uur – 06.00 uur) bijna altijd volledig bezet. Door het succes van Truckparking Rotterdam is de overlast van fout geparkeerde vrachtwagens in het haven- en industriegebied aanzienlijk afgenomen.

Truckparking Rotterdam past in het streven van het Havenbedrijf naar een veilige en efficiënte haven. Het biedt een veilige en comfortabele rustplek voor chauffeurs en lading. Er zijn diverse voorzieningen zoals WiFi, cameratoezicht, bewaking, ontspanningsruimte en sanitair. Inmiddels is er veel (inter)nationale belangstelling voor het succesvolle project.


Uitbreiding

Het Havenbedrijf heeft concrete plannen om Truckparking Rotterdam uit te breiden. Op 1 september wordt aan de Theemsweg een trailerparking geopend. Daar is ruimte beschikbaar voor maximaal 110 aanhangers. Het Havenbedrijf onderzoekt de mogelijkheid om de capaciteit van Truckparking Waalhaven (nu 124 parkeerplaatsen) uit te breiden. In 2017 wordt Truckparking Plaza aan het begin van de Maasvlakte geopend. Dit park zal goed zijn voor nog eens 350 vrachtwagens. 

Truckparking de Punt in de Botlek – met maximaal 85 parkeerplaatsen –biedt met een gemiddelde bezetting van 50 procent nog voldoende ruimte en wordt nu ingericht om ook te dienen als parkeerplaats voor vrachtwagens met gevaarlijke stoffen. Truckparking Distripark Botlek is voor 60 procent bezet en heeft nog voldoende ruimte om te parkeren.  

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel