Nieuws

Turnringen en inklapbare trappen in Amsterdamse hotelkamer

Architectenbureau Concrete heeft een ontwerp gemaakt voor de suites van een Amsterdams hotel, inclusief turnringen aan het plafond en een inklapbare trap onder het bed. En dat alles in een ruimte van 25 vierkante meter. Het concept is bedacht in opdracht van hotelketen Zoku, voor 133 hotels in één blok.

Het is de bedoeling dat de hotelkamers niet alleen geboekt kunnen worden voor een nacht, maar ook voor meerdere maanden. Daarom moet het ontwerp flexibel zijn. Volgens de architecten is een kamer in Zoku dan ook meer dan een hotelkamer: het is een ‘ruim micro-appartement’.

 

Minikantoor en trap onder het bed

 

Het slaapgedeelte van de hotelkamer ligt een verdieping hoger en is te bereiken via een trap die in een kast onder het bed geschoven kan worden. Onder het bed bevindt zich ook een minikantoor. De suite beschikt verder over een keuken, badkamer en woongedeelte. De vloer in de woon- en eetgedeeltes is van bamboe. 

 

Concrete heeft twee variaties op het ontwerp voor Zoku gemaakt. In het najaar opent Zoku in Amsterdam. Daarna hoopt de hotelketen met het concept de grens over te gaan.

Deel dit artikel