Nieuws

Van gedateerd verzorgingshuis naar multifunctioneel gebouw

Het verzorgingshuis Osdorperhof in Amsterdam Osdorp wordt flink onder handen genomen door aannemersbedrijf HSB uit Volendam. Woningstichting Rochdale uit Amsterdam heeft opdracht gegeven voor een totale metamorfose van bejaardentehuis tot een multifunctioneel complex met ruimte voor kantoren, zorgvoorzieningen en appartementen. In deze eindfase van het project voert Schildersbedrijf Hein Schilder uit Volendam het schilderwerk uit met Wijzonol.

Hoewel de Osdorperhof aanvankelijk op de lijst stond om gesloopt te worden, bleek het gebouw constructief goed in elkaar te zitten. Om deze reden werd besloten het bejaardenhuis grondig te renoveren. Onder leiding van het architectenbureau Duinker van der Torre werd het 13 verdiepingen tellende gebouw getransformeerd. De relatie tussen bestaand en nieuw is een belangrijk thema van het ontwerp. Ook in het schilderwerk, zo worden alle nieuwe muren in kleur uitgevoerd terwijl de oude constructie wit is gehouden.

 

Verftechnisch advies

De kleuren op de muren zijn aangebracht met de Wijzotex extra mat. In de gangen is gekozen voor een eigentijdse lambrisering van bamboe. Deze wordt blank afgelakt met Wijzonol AQUA blank. Boven de lambrisering komt een 3D behang afgewerkt met Wijzotex extra mat. Op de buitenmuren is gekozen voor een afwerking met Wijzoplex eiglans. De samenwerking tussen Schildersbedrijf Hein Schilder en Wijzonol kent een lange historie. Wijzonol Accountmanager Pedro Patino is het vaste aanspreekpunt. Zo heeft hij ook een uitgebreid technisch advies laten opstellen door verftechnisch adviseur Aad Peeters.

 

Osdorperhof is een multifunctioneel gebouw geworden

De Osdorperhof werd in 1969 geopend als een traditioneel bejaardenhuis met 245 kleine kamertjes. Eind zeventiger jaren werden rondom de Osdorperhof aanleunwoningen gebouwd , waardoor er een gesloten bouwblok werd gevormd met een binnentuin. Begin jaren 90 werd besloten de Osdorperhof drastisch te veranderen. Het traditionele bejaardenhuis moest plaats maken voor een complex dat aan zelfstandig wonende ouderen zorg op maat zou kunnen aanbieden. De Osdorperhof is een multifunctioneel gebouw geworden waarin welzijnsvoorzieningen, kantoren en woningen zijn ondergebracht.

Deel dit artikel