Nieuws

Hoogste punt verkeersleidingspost ProRail bereikt

Het hoogste punt van de verkeersleidingspost van ProRail bij Utrecht Centraal is bereikt. De nieuwe verkeersleidingspost grenst aan het spoor waar de treinen vanuit Amsterdam langskomen. Het wordt daarmee een in het oog springend gebouw voor passerende treinreizigers van het drukste spoorwegknooppunt van Nederland. Het ontwerp is van de Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs (dJGA). Het architectenbureau is ook verantwoordelijk voor het constructief ontwerp en het interieurontwerp.

Onlangs is gestart met de bouw van de energiegebouwen bij de verkeersleidingspost. De voet- en fietsverbinding van station Zuilen naar de nieuwe verkeersleidingspost is inmiddels een feit. De verkeersleidingspost wordt naar verwachting in het voorjaar 2015 opgeleverd.

De nieuwe verkeersleidingspost vormt het hart van de treindienstactiviteiten van ProRail in en om Utrecht. Het gebouw krijgt een robuuste uitstraling in alle facetten: het omvat circa 4.500 m² en het gebruik van cortenstaal en glas zorgen voor een industriële look.Contact met de omgeving

Om ervoor te zorgen dat gebruikers van de verkeersleidingspost één zijn met hun omgeving heeft dJGA de seinzaal omgeven door glas. Het energiedak met zonnepanelen, de ligging van de seinzaal, het gevelontwerp, het driedubbel glas en de hybride koelmachines maken van het gebouw een comfortabele werkomgeving met veel daglicht. 

 

www.djga.nl/nieuws/djga-verkeersleidingspost-prorail.


 

Deel dit artikel