Nieuws

Meer projecten dan ooit te zien

Dit jaar konden bezoekers maar liefst 175 projecten bezoeken tijdens de Dag van de Bouw, op zaterdag 24 mei.

Meer projecten dan ooit te zien

 
Op 175 bouwprojecten werd het zaterdag een mooie dag, waarop Nederland kon zien hoe de bouw het maakt.  Minister-president Rutte verrichte de opening van de dag samen met Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen bij SVRZ-locatie ’t Gasthuis, een nieuwbouwproject van Aannemingsbedrijf Fraanje, Wolter & Dros en Fierloos Architecten. 
 

Hekken open

Bouwend Nederland kijkt terug op een plezierig verlopen Dag van de Bouw. Verspreid over het land zette de sector in zijn volle breedte z'n hekken open op 175 locaties: complete stationsgebieden die aangepast worden aan de eisen van de komende tijd, ‘groene’ woonwijken in aanbouw, scholen, renovatieprojecten, waterwegen en provinciale wegen, ziekenhuizen en zorginstellingen. Met die grote keus krijgt het publiek ook dit jaar weer een goed beeld hoe belangrijk de sector is, voor wonen, werken, verplaatsen, recreëren en milieu.
 
De leden van Bouwend Nederland hadden op zaterdag veel werk gemaakt van hun openstellingen. Voor de ruim 100.000 belangstellenden waren er rondleidingen, demonstraties, imposant materieel, verzorgde catering en attracties. Voor jonge kinderen waren er ook clowns, springkussens en andere activiteiten. 
 

Best bezochte projecten

De tien best bezochte projecten, met bezoekersaantallen:
Noord/Zuidlijn Amsterdam 19.000 (incl. aanmeldingen voor tunnelwandeling op zondag)
Avenue2 Maastricht 12.000
Spoorzone Delft 7.500
Onderwijspark Meppel 6.000
Markthal Rotterdam 5.000
Combiplan Nijverdal 3.600
Reinier de Graaf, Delft 3.550
Sluiskiltunnel, Terneuzen 3.200
Ruimte voor de Waal 2.700
Nasin Nijmegen 2.600
 
Foto van BAM - woningbouw in Rotterdam Dit artikel komt uit Bton

Deel dit artikel