Nieuws

Geen geld voor bouw

De overheid maakt dit jaar geen extra geld vrij om de bouw te stimuleren. Dat vertelde Mark Rutte bij de start van de Dag van de Bouw. 

Geen geld voor bouw

“Vandaag is een dag om trots te zijn op wat de Nederlandse bouw allemaal kan en presteert”, zei Rutte bij de opening van de negende Dag van de Bouw. “Wat is het goed dat er voor de bouwsector weer licht gloort aan het einde van de tunnel. De laatste jaren waren zwaar. Het lijkt erop dat we het dieptepunt zijn gepasseerd en dat de sector vanaf nu ook weer kan gaan bouwen”, aldus de premier. Hij was aanwezig bij de nieuwbouw van zorgappartementen in het centrum van Middelburg.
 
Op 175 bouwprojecten werd het vandaag een mooie dag, waarop Nederland kon zien hoe de bouw het maakt. Of zoals premier Rutte twitterde: “Mooi dat iedereen kan zien wat u kan.” Hij benadrukte het belang van de bouw voor Nederland en voor de economie en onderstreepte dat er door het kabinet veel wordt geïnvesteerd. Het kabinet komt niet met nieuwe stimuleringsmaatregelen en directe investeringen in de bouw, want het is bezig aan een ‘megaoperatie’ om de overheidsfinanciën op orde te krijgen. Aanvullende overheidsinvesteringen lijken daarmee nu nog niet aan de orde. De premier benadrukte het belang van groei en banen en innovatief, vraaggericht werken, zoals bij het energiezuinig maken van woningen en voorbereiding van Nederland op klimaatverandering: geweldige kansen voor de bouw.
 
 
 

 Dit artikel komt uit Bton

Deel dit artikel