Nieuws

Heiwerk parkeergarage Stadswerven Zuid in Dordrecht van start

Donderdag start het heiwerk ten behoeve van de bouw van een nieuwe parkeergarage in Dordrecht. De parkeergarage en ook een nieuwe bioscoop worden gerealiseerd aan het Wantij ter hoogte van het Energiehuis in Dordrecht.

De bioscoop telt zes zalen met in totaal 1200 stoelen. De bioscoop krijgt een foyer met terras aan het water. Daarnaast wordt de parkeergarage gerealiseerd met plaats voor 320 auto’s en 470 fietsen.


Wens


“Hiermee wordt een jarenlange wens van de stad tot uitvoering gebracht. De realisatie van de bioscoop ervaar ik als de kers op de taart van deze collegeperiode”, zegt wethouder Piet Sleeking. In april 2012 ging de gemeenteraad al akkoord met het plan voor een bioscoop en parkeergarage op Stadswerven. In de tijd daarna is gewerkt aan definitieve bouwplannen en vergunningen en aan de private financiering van de bioscoop.  “De gemeente en Wolff Cinema Group zijn altijd overtuigd geweest dat het plan zou slagen. Ik ben blij dat we samen kunnen toezeggen dat de bioscoop er over ruim een jaar echt staat.”


Nieuwe locatie


Directeur Philip Wolff is enthousiast over de locatie Stadswerven. ,,De ligging is fantastisch. Aan het water, vlakbij de binnenstad, goed bereikbaar vanuit de regio, parkeergarage naast de deur, mooier kan niet. Ook de combinatie met het Energiehuis is natuurlijk heel interessant. ” De nieuwe bioscoop zal een breed aanbod aan films hebben, inclusief de premières. ,,Ik ben ervan overtuigd dat er in Dordrecht voldoende belangstelling is voor een bioscoop, naast het vorig jaar geopende filmtheater The Movies. We kunnen elkaar goed aanvullen.”


Ook fietsenstalling in garage


Naast de functie die de garage bekleedt voor de bioscoopbezoekers,  heeft de garage ook betekenis voor de noordoostkant van de binnenstad. Bijzonder is dat er ook een gratis fietsenstalling in de parkeergarage opnemen.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel