Nieuws

Ontmoeting centraal bij Fontys Hogeschool

Bijkletsen met je vrienden, samen overleggen over een project of ontspannen na een intensief college. Iedere hogeschool krijgt een flinke impuls als het schoolterrein van toegevoegde waarde is voor studenten en docenten. Reden voor Fontys Hogescholen in ’s-Hertogenbosch om de buitenruimte opnieuw in te laten richten. Ron Bertrams bij Fontys vertelt, “We zochten een prettige en sfeervolle buitenruimte die onderhoudsvriendelijk is en waar ontmoeting centraal staat. De aanleg is net afgerond en we zien nu al dat er volop gebruik van wordt gemaakt.”

Uitnodigend en veilig

De huidige buitenruimte had de potentie, maar geen passende inrichting om de waarde van het terrein te benutten. Looppaden en voetgangerszones ontbraken, de beplanting was gedateerd en er waren te weinig zitplekken. Kortom, het schoolterrein had weinig aantrekkingskracht en was niet gebruiksvriendelijk. “In het ontwerp hebben we rekening gehouden met de verschillende doelgroepen die gebruikmaken van het onderwijsterrein”, aldus Erik van der Velden. Als tuinontwerper bij BTL Advies was hij verantwoordelijk voor dit project. “We hebben een uitnodigende groene entree gemaakt en een heldere routing voor auto’s, fietsers en voetgangers. Hierdoor is de veiligheid van het terrein ook vergroot.


Kleurrijke inrichting

De duidelijke zones voor ontmoeting en ontspanning, waar tevens uitnodigende zitplekken zijn gecreëerd,  zorgen voor een prettige omgeving waar studenten én leraren samen verblijven. Zij kunnen in de zon of schaduw genieten van prachtige bloeiende bloemen en planten. “Voor dit ontwerp hebben wij vasteplantenborders van Fleurons! Robuste toegepast, waardoor een mooi kleurenspel ontstaat.” De kleuren zijn duidelijk zichtbaar in het ontwerp én de uiteindelijke realisatie. De imponerende en winterharde kleurvakken zorgen ervoor dat het onderwijsterrein in ieder seizoen uitnodigend is. Bertrams: “We kunnen nu bijna het hele jaar door genieten van een gevarieerd en fleurig beeld, passend bij het veelzijdige gebruik dat voor Fontys Hogescholen gewenst is.”Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel