Nieuws

Visie studenten op toekomst parkeren: 'Auto Correcting'

Om de generatie van de toekomst uit te dagen over parkeren in 2030 na te denken, had Spark een prijsvraag opgezet. TU Delft studenten Urbanism Mick de Waart en Brian Nap hebben gewonnen met hun idee over toekomstig ‘parkeren’ waarbij parkeren eigenlijk geen parkeren is.

De studenten voorzien een toekomst waarin zelfrijdende technologie de auto ‘corrigeert’, zodat de grote hoeveelheid ruimte die momenteel aan parkeren op gaat voor andere doeleinden kan worden ingezet. Hiertoe maken zij gebruik van twee opkomende ontwikkelingen: ‘mobility as a service’ en de zelfrijdende auto. Mick & Brian suggereren een makkelijk implementeerbaar netwerk van Hop-On/Drop-Off-Spots (HODOS) en parkeerhubs. Dit netwerk is voor gebruikers goed betaalbaar, gemakkelijk in gebruik en creëert de mogelijkheid tot meer openbare ruimte rond woningen, waardoor het systeem veel voordelen heeft ten opzichte van autobezit zoals we dat nu kennen. Het parkeren van de toekomst is in hun visie dus strikt genomen geen parkeren meer maar een systeem waarbij voertuigen altijd zijn waar gebruikers ze nodig hebben, wanneer zij ze nodig hebben. Voertuigen hoeven dan niet meer gedurende lange periodes te wachten op hun eigenaar. Dat zijn de voordelen van parkeren zonder de nadelen.

 

Meer weten? De studenten hebben hun boekje 'Auto correcting' gepubliceerd op Issuu. Klik hier Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel