Nieuws

Architecturaal lichtontwerp: ingewikkeld en verrassend medium

“Eigenlijk denk ik dat iedereen affiniteit heeft met licht, want licht maakt ruimte," aldus Siegrid Siderius. De kunstenaar en architecturaal lichtontwerper treedt op als gasthoofdredacteur van de komende editie van Stedebouw & Architectuur, waarin het thema 'Licht' centraal staat. Lees hier alvast een voorproefje van ons interview met haar.

“Licht is een technisch ingewikkeld en verrassend medium dat kennis put uit verschillende disciplines," aldus Siderius, sinds 2006 werkzaam bij Arup als leidinggevende aan het Technology Team in Amsterdam. "Een (onafhankelijk) lichtontwerper integreert kunst, wetenschap en technologie en gaat verder dan de zorg om zichtbaarheid en horizontale lichtniveaus. Lichtontwerpers werken in een team en brengen hun werkzaamheden in rekening op dezelfde manier als architecten of installatieadviseurs. Architecturaal lichtontwerp is een specialisme geworden, een discipline die een plaats heeft verworven tussen architectuur en elektrotechnisch advies.”
 

Interview in Stedebouw & Architectuur

Hoe kom je tot een goed lichtontwerp, wat is er de toegevoegde waarde van en hoe verdien je de kosten van lichtontwerp terug? Deze vragen en meer beantwoord Siderius in een uitgebreid interview over lichtontwerp in de komende editie van vakblad Stedebouw & Architectuur. Ook presenteert zij de Top 10 bijzondere verlichtingsoplossingen die illustreren wat de toegevoegde waarde van een lichtontwerper kan zijn.


Download onderstaande pdf voor een voorproef van het interview. Verder lezen? Dit nummer verschijnt op 10 juli. Word nu lid van ons platform, dan ontvangt u dit nummer op de dag van verschijning.
 

Of download - als lid - deze editie op 10 juli in onze bibliotheek, waar u tevens de eerder verschenen edities van Stedebouw & Architectuur kunt downloaden.

SA4-2015-Interview.pdf
beschikbaar voor iedereen
Download

Deel dit artikel