Nieuws

Betalen per minuut

Op de LinkedIn-groep van PARKEER24 wordt op dit moment veel gepraat over betalen per minuut. Breng ook uw mening in.

Tweede Kamerlid Kuiken stelt in initiatiefwetsvoorstellen voor de wet zo aan te passen dat betalen per minuut mogelijk wordt gemaakt, zowel op straat als in garages of afgesloten parkeerterreinen. De ANWB ondersteunt dit voorstel van harte. De organisatie is van mening dat het eerlijk is om per minuut af te rekenen. Ook Detailhandel Nederland is fervent voorstander.
De Raad van State ziet echter niets in het voorstel; het beperkt de vrijheid van gemeentebesturen op het gebied van het parkeerbeleid en de heffing van parkeerbelasting. Ook de VNG verzet zich tegen de voorstellen. De vereniging vraagt Kuiken de voorstellen in te trekken.


Belparkeren prima alternatief

In veel gemeenten met betaald parkeren op straat is betalen per minuut al mogelijk door middel van ‘belparkeren’ (aanmelden en betalen per mobiele telefoon). In gemeenten met een laag uurtarief (bijvoorbeeld 1 euro per uur) is betalen per minuut bij de parkeerautomaat praktisch onmogelijk. De minimale inworp bij een parkeerautomaat is veelal 10 eurocent, waarmee bij een tarief van 1 euro per uur 6 minuten kan worden geparkeerd.
 

Discussieer mee

Hoe kijkt u aan tegen de wetsvoorstellen? Betalen per minuut ja of nee? Discussieer mee op de LinkedIn-groep van PARKEER24.

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel