Nieuws

Nieuw parkeergebouw RAI kan worden omgebouwd

In augustus opent het beursgebouw RAI Amsterdam een multifunctionele parkeergarage, met 1.000 parkeerplaatsen, die om meerdere redenen uniek is. In verschijningsvorm, gebruikersgroepen, flexibiliteit en vooral in toekomstbestendigheid. De eerste verdieping kan namelijk desgewenst omgebouwd worden tot beursvloer, het hele gebouw kan ooit een compleet andere bestemming krijgen zoals hotel, kantoor of appartementengebouw.

De RAI beschikt momenteel over 3.000 plaatsen in de parkeergarages op eigen terrein en na de realisatie van het RAI parkeergebouw over 4.000 plaatsen. Daarnaast kunnen enkele hallen omgebouwd worden tot niet belijnde parkeervoorziening voor nog eens 500-1.000 auto’s.


Een van de primeurs in het nieuwe parkeergebouw is de hoogte – 2,80 meter in plaats van de traditionele 1,90 – zodat het ook geschikt is voor grote bestelbussen alleen bij deze garage op het RAI-terrein is dat mogelijk.


En ander multifunctionele aspect aan het nieuwe parkeergebouw is het +1 niveau, een verdieping van 2.500 vierkante meter en 7,20 meter hoog, die desgewenst ook als hal kan worden verhuurd.


De multifunctionaliteit is ook terug te vinden in het gebouw als geheel vertelt Jeroen Drenth, commercieel directeur bij Continental CAR PARKS. “Het gebouw is multifunctioneel ontworpen. Zodat het ooit als het niet meer als parkeergarage kan dienen, kan worden gebruikt als bijvoorbeeld hotel of appartementengebouw. Dat heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat de vloerbelasting 400 kilo per vierkante meter moest zijn in plaats van 200 zoals bij traditionele parkeergarages.”

Uniekmultifunctioneelgebouw.pdf
beschikbaar voor iedereen
DownloadDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel