Nieuws

Programma Week van de Openbare Ruimte 2015 bekend

Acquire Publishing en ExpoProof organiseren dit voorjaar voor de derde keer de Week van de Openbare Ruimte. Het evenement loopt van 21 tot en met 23 april en bestaat uit drie aparte kennisdagen met elk een specifiek thema: Ruimte & Licht, Ruimte & Stad en Ruimte & Groen.

Nieuw: werkateliers

Iedere themadag biedt een hoogwaardig programma met workshops, paneldiscussies, colleges en presentaties. Nieuw dit jaar zijn de werkateliers over de belangrijkste thema’s van vandaag en morgen. Geen lezingen of tientallen powerpointsheets maar zelf aan de slag om samen tot oplossingen, nieuwe inzichten en uitwisseling van ervaringen te komen.
 

Programma

De drie themadagen zijn ieder op de volgende wijze ingedeeld:

  • 10.00 – 10.30    Welkom en interactieve opening
  • 10.45 – 12.00    Werkatelier 1
  • 12.00 – 13.00    Lunch
  • 13.00 – 14.15    Werkatelier 2
  • 14.15 – 14.45    Pauze
  • 14.45 – 16.00    Werkatelier 3
  • 16.10 – 16.40    (Inter)nationale Keynote speaker
  • 16.40 – e.v.       Borrel en afsluiting

Iedere dag komen er andere werkateliers aan bod (in totaal acht per dag, verdeeld over drie tijdstippen). U leest hieronder een beknopte samenvatting van de dagen, klik door voor een uitgebreidere beschrijving van de ateliers.
 

Dinsdag 21 april: Ruimte & Licht

Licht in de openbare ruimte staat volop in de belangstelling dankzij razendsnelle technologische ontwikkelingen, energie- en milieudoelstellingen, organisatorische vraagstukken, rolverdeling tussen markt en overheid, beleving van licht, invloed van de burger en talloze andere onderwerpen. Het programma tijdens Ruimte & Licht is te vatten onder het thema ‘Visie, vak en functie’. We zoomen in op toekomst en bespreken ontwikkelingen in het vakgebied.
 

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving van de onderwerpen op Ruimte & Licht.
 

Woensdag 22 april: Ruimte & Stad

Steden maken een ingrijpende transitie door. We moeten op zoek naar manieren om steden eco-efficiënt te maken. Hernieuwbare energie, minder CO2-uitstoot, circulaire economie en milieuvriendelijke verkeersmanagement zijn thema’s die zich nadrukkelijk aandienen. Andere thema’s waar steden mee geconfronteerd worden - al dan niet in samenhang met big data - zijn velerlei, zoals metabolisme van de stad en burgerparticipatie.
 

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving van de onderwerpen op Ruimte & Stad.
 

Donderdag 23 april: Ruimte & Groen

Onderzoek laat geen twijfel bestaan over de waarde van groen in de openbare ruimte. Groen maakt gezonder, aantrekkelijker en leefbaarder. Het is een van de belangrijkste middelen tegen de effecten van klimaatsveranderingen in steden en een prachtig vehikel bij sociaal-maatschappelijke vraagstukken als integratie en participatie. En toch staat de kwaliteit van het groen nog steeds onder grote financiële druk. Tijdens de dag Ruimte & Groen worden de grootse mogelijkheden van groen besproken in het licht van de huidige en toekomstige beleidsmatige uitdagingen.
 

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving van de onderwerpen op Ruimte & Groen.
 

Kijk voor meer informatie op de website van de Week van de Openbare Ruimte en houdt de website(s) van Acquire Publishing de komende weken in de gaten voor een kijkje in de diverse werkateliers.
 

Doe mee als bezoeker

Aanmelden voor deelname aan één of meer themadagen doet u hier. Tot en met 20 maart geldt een gereduceerd tarief van € 95,- per persoon per themadag (€ 145,- voor een passepartout voor alle drie dagen).
 

Doe mee als kennispartner

Wilt u als kennis- of brancheorganisatie participeren bij de week in de exposantenruimte, bij het programma of bijvoorbeeld via een eigen side-event, zoals een lunch met leden of relaties? 
Informeer dan bij Geert Dijkstra van Acquire Publishing via: 038-4606384 of geert@acquirepublishing.nl.
 

Doe mee als sponsor

U heeft de mogelijkheid om met uw bedrijf als sponsor deel te nemen aan één of meer van de drie themadagen. U neemt dan deel met een sponsortafel in de pleinare zaal waar tevens bij elke lezingronde een van de parallelsessies plaatsvindt. Een sponsortafel huurt u per themadag voor € 1.995,-.
Neem voor meer informatie contact op met Marc de Winter van ExpoProof via: 085-7731751 of marc.dewinter@expoproof.comDit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel